Rubber profielen /

Bekijk hier ons ruime assortiment in rubber profielen

Rubber profielen in alle soorten en maten

Bent u op zoek naar een rubber profiel? R&K Techniek biedt u een groot assortiment aan rubber profielen. Of u nu op zoek bent naar U profielen, hoekprofielen of raamprofielen, wij hebben het in ons assortiment.

Rubber profiel uit volrubber

Bent u op zoek naar een rubber profiel? R&K Techniek biedt u een groot assortiment aan rubber profielen zoals U-profielen, hoekprofielen of raamprofielen.

Bekijk documentatie
Rubber profiel uit volrubber

Rubber profiel uit mosrubber

Rubber profiel uit mosrubber kenmerkt zich door een open structuur van cellen met rondom een gesloten huid. Deze rubber profielen zijn in het algemeen zachter dan volrubber profielen.

Bekijk documentatie
Rubber profiel uit mosrubber

Klemprofiel

Klemprofielen kenmerken zich door een profiel waar een metalen deel in verwerkt is, welke bij aandrukken voor een goede klemming zorgt.

Bekijk documentatie
Klemprofiel

Volrubber, mosrubber en celrubber kwaliteit profielen

Wij bieden een groot aantal rubber profielen aan in zowel volrubber, mosrubber en celrubber. Rubber profiel uit mosrubber kenmerkt zich door een open structuur van cellen met rondom een gesloten huid. Deze rubber profielen zijn in het algemeen zachter dan volrubber profielen. Ons celrubber kwaliteit kent een gesloten structuur en is hiermee vrijwel ondoordringbaar voor een groot aantal vloeistoffen en gassen. Celrubber is daarom goed in te zetten als afdichting.

Klemprofiel, raamloopprofiel en PVC profiel
Naast onze standaard rubber profielen, bieden wij een groot assortiment aan klemprofielen, raamloopprofielen en PVC profielen. Voor technische informatie en beschikbare uitvoeringen, verwijzen wij u graag naar onze documentatie onderaan deze pagina.


Verschillende kwaliteiten rubber profielen

Rubber profielen worden geleverd in verschillende rubber kwaliteiten zoals NR, EPDM, NBR etc. Bij de keuze voor de juiste rubberkwaliteit dient altijd de omgeving in overweging meegenomen te worden en aan welke eisen het rubber moet gaan voldoen. Als leidraad vindt u onderstaand een aantal verkrijgbare rubberkwaliteiten uit ons assortiment:

NR (Natuur Rubber)
Natuur rubber staat bekend om zijn zeer goede scheur- en slijtageweerstand. Natuur rubber is het meest gebruikte rubber in omgevingen waar het materiaal wordt blootgesteld aan constante wrijving. Daarnaast is natuur rubber bestendig tegen kou en slechte weersomstandigheden. Het temperatuurbereik van natuur rubber ligt tussen de -20°C en +80°C.

SBR (Styreen Butadieen Rubber)
SBR rubber is een populaire rubberkwaliteit voor industriële toepassingen vanwege zijn goede mechanische en elastische eigenschappen. De goede slijtweerstand van SBR maakt het tot een goede rubberkwaliteit met een lange levensduur. SBR is echter matig weersbestendig. Het temperatuurbereik van SBR ligt tussen de -20°C en +70°C.

EPDM (Ethyleen Propyleen Rubber)
EPDM staat bekend om een hoge weerstand tegen veroudering, ozon, warmte en daarnaast een vele chemicaliën. Dit maakt EPDM tot een goede weersbestendige rubberkwaliteit welke uiterst geschikt is voor buiten in te zetten. EPDM kent een hoge stabiliteit bij zowel lage als hoge temperaturen en is hierdoor inzetbaar binnen een temperatuur bereik van -25°C tot +100°C. Ook water en stoom vormen geen problemen voor EPDM. Voor glycol ether hydraulische vloeistoffen is EPDM ook een geschikte keuze echter voor andere aardolie vloeistoffen is EPDM niet geschikt.

CR / Neopreen (Chloropreen Rubber)
CR rubber, ook wel neopreen genoemd, is een multifunctionele rubberkwaliteit vanwege zijn eigenschappen. In vergelijking tot SBR kent CR, of neopreen, een betere chemische bestendigheid. Deze rubberkwaliteit heeft naast goede mechanische en elastische eigenschappen, een betere warmte-, weer- en ozonbestendigheid. Echter heeft deze rubberkwaliteit een slechte koude flexibiliteit. Het temperatuurbereik van CR / neopreen ligt tussen de -20°C en +80°C.

NBR (Nitril Butadieen Rubber)
NBR, ook wil nitril genoemd, kent een goede bestendigheid tegen water, olie en vetten. NBR is superieur aan de meeste elastomeren wat betreft blijvende indrukking, slijtage en vormvastigheid bij lage temperaturen. Deze rubberkwaliteit is daarentegen matig weer-, ozon- en UV bestendig. Het temperatuurbereik van CR / neopreen ligt tussen de -20°C en +80°C.


Assortiment rubber profielen

Voor alle beschikbare uitvoeringen, technische informatie en beschikbare materialen, verwijzen wij u graag naar ontstaande documentatie. Bij vragen en/of afwijkende maten, neem gerust contact met ons op.