Een beschermkap als afscherming van uw machine

Beschermkappen als afscherming van uw machine.

R&K Techniek is specialist op het gebied van het afschermen van uw machines en heeft hiervoor een groot assortiment aan beschermkappen ter beschikking. Wij hebben een beschermkap voor allerlei verschillende soorten situaties. Of het nu gaat om een draaibank, freesbank, kolomboormachine of slijpmachine, veiligheid is noodzakelijk. Met een beschermkap van R&K Techniek, zorgt u hiervoor.

Beschermkap type SF

Beschermkap type FF als afscherming van een freesmachine. Deze afscherming kan flexible ingezet worden door de toegepaste arm en zorgt voor een ronde afscherming.

Meer informatie
omschrieschermkap type FF als afscherming van een freesmachinejving

Beschermkap type TS

Beschermkap type TS als afscherming van een draaibank. Deze afscherming wordt horizontaal bediend.

Meer informatie
Beschermkap type TS als afscherming van een draaibank

Beschermkap type MT

Beschermkap type MT als afscherming van een draaibank. Deze afscherming wordt verticaal over de klauwplaat gemonteerd.

Meer informatie
Beschermkap type MT als afscherming van een draaibank

Beschermkap type FF

Beschermkap type FF als afscherming van een freesmachine. Deze afscherming vormt een bescherming rondom het werkbereik beschikt over twee deuren.

Meer informatie
Beschermkap type FF als afscherming van een freesmachine

Beschermkap type DM

Beschermkap type DM als afscherming voor een slijpmachine. Deze afscherming bevindt zich boven het slijpwiel zodat de operator veilig zicht heeft op het werkstuk.

Meer informatie
Beschermkap type DM als afscherming van slijpmachines


Beschermkap voor een draaibank

R&K Techniek biedt u verschillende mogelijkheden om een draaibank af te schermen. Hierbij kan gedacht worden aan onze type MT of type GT, waarbij de de klauwplaat van de draaibank rondom afgeschemd wordt. Deze beschermkappen kunnen naar boven gedraaid worden om bij de klauwplaat te kunnen. Daarnaast hebben we ook beschermkappen voor draaibanken welke op horizontale wijze voor de klauwplaat geschoven kunnen worden. Dit zijn onze type TS, type TT, type CT en type CT3. Onze beschermkappen zijn voorzien van microswitches welke zorgen voor een stroomonderbreking indien een beschermkap geopend wordt. Doordat de machine zich binnen enkele seconden uitschakeld bij het ongeoorloofd openen van een machine, bent u verzekerd van een veilige afscherming.


Beschermkap voor een freesmachine

Beschermkappen voor freesmachines zijn door R&K Techniek leverbaar in verschillende types. Hierbij kan gekozen worden voor een ronde beschermkap, type SF, waarbij de klauw en het werktuig afgeschemd worden. Dit type beschermkappen wordt naar de zijkant geroteerd waarna er toeging is tot de bewegende delen van de freesmachine. Een veiligheidsschakelaar zorgt ervoor dat bij een openstaande beschermkap de machine niet in werking kan treden. Voor de kleinere toepassingen bieden wij ook de mogelijkheid om een scherm te nemen in plaats van een ronde kap. Dit is onze beschermkap type SP. Let op, eventuele spanen kunnen hierbij aan de zijde nog altijd wegvliegen. Wilt u voor voor veiligheid gaan? Neem dan eens een kijkje naar onze afscherming type FF. Deze beschermkap vormt een kast om het gehele werkbereik van uw freesmachine en zorgt ervoor dat zowel de voorkant als zijkanten afgeschemd zijn. Toegang wordt verleend door twee deuren aan de voorzijde.


Overige beschermkappen

Naast draaibanken en freesbanken zijn er nog vele andere machines welke afgeschermd dienen te worden. Denk bijvoorbeeld aan kolomboormachines waar onze beschermkappen type RP en type BP geschikt voor zijn. Bent u op zoek naar een beschermkap welke op horizontale wijze voor het af te schermen gebied geschoven kan worden? Wellicht is dan onze beschermkap type SR iets voor u. Deze beschermkap bevindt zich op een rail en kan door middel van een zijwaartse beweging voor het af te schermen gebied geplaatst worden. Voor overige machines verwijzen wij u graag naar onderstaand assortiment.


Een groot assortiment aan beschermkappen

Onderstaand vindt u ons ruime assortiment in beschermkappen voor ieder type machine. Op de productpagina's vindt u de standaard afmetingen.

Staat uw toepassing er niet tussen of heeft u vragen? Neem contact met ons op zodat we samen met u kunnen kijken naar een passende afscherming voor uw machine.