Rolbandafdekkingen /

Hier vindt u documentatie over rolbandafdekkingen

Een rolbandafdekking als plaatsbesparende afscherming

Weinig plaats voor een afscherming te plaatsen? Rolbandafschermingen bieden uitkomst! Een rolbandafscherming is een ideaal ruimtebesparend alternatief voor vouwbalgen in een situatie waarbij volledige afdichting niet vereist is. Een groot voordeel van rolbandafdekkingen is dat deze zowel horizontaal, verticaal als dwars ingebouwd kunnen worden.

Rolbandafdekking met behuizing

Rolbandafdekking met behuizing voorzien van een hoekvormige bevestigingsstrip.

Rolbandafdekking met behuizing voorzien van een hoekvormige bevestigingsstrip

Rolbandafdekking zonder behuizing

Rolbandafdekking zonder behuizing voorzien van platte bevestigingsstrips. Deze uitvoering is zeer geschikt voor kleine diameters en kleine uitvoeringen.

Rolbandafdekking zonder behuizing voorzien van platte bevestigingsstrips

Rolbandafdekking met behuizing

Rolbandafdekking met behuizing voorzien van een hoekvormige bevestigingsstrip. Tevens is deze rolbandafdekking voorzien van een afschraper.

Rolbandafdekking met behuizing voorzien van een hoekvormige bevestigingsstrip

Rolbandafdekking zonder behuizing

Rolbandafdekking zonder behuizing voorzien van een hoekvormige bevestigingsstrip.

Rolbandafdekking zonder behuizing voorzien van een hoekvormige bevestigingsstrip


Twee typen rolbandafdekkingen

Rolbandafdekkingen zijn verkrijgbaar in twee verschillende typen, namelijk rolbandafdekkingen zonder behuizing en rolbandafdekkingen met behuizing. Rolbandafdekkingen zonder behuizingen staan bekend als plaatsbesparende uitvoeringen en zijn zeer geschikt voor kleine diameters en korte uitvoeringen. Rolbandafdekkingen met behuizing zijn geschikt voor lange uitvoeringen. In het bijzonder voor staal als afdichtingsmateriaal van de band, wordt aangeraden een rolbandafdekking met behuizing te nemen.


Aandrijving van rolbandafdekkingen

Het aandrijven van rolbandafdekkingen kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Hieruit kan gekozen worden uit torsieveren, een staalbandmotor of een elektrische aandrijving.

Torsieveren (TF)
Een aandrijving met behulp van torsieveren kenmerkt zich in hoge loopsnelheden bij een geringe veerkracht. De torsieveren zijn uit een hoogwaardige legering vervaardigd waarmee een 10 jaar langere levensduur dan draadveren gegarandeerd wordt.

Staalbandmotor (SA)
Bij een hogere tractie is de staalband aandrijving een geschikte keuze. Hierbij dient de afdekband als een veermotor. Deze band wordt vervaardigd uit regulier staal.

Staalbandmotor met springveren (FM)
Voor afdekkingen met een zeer hoge tractie eigent zich de staalbandmotor type FM. Deze kenmerkt zich door een separate aandrijving tot de afdekband.

Elektrische aandrijving
Op verzoek kunnen rolbandafdekkingen ook voorzien worden van een elektrische aandrijving. Indien dit gewenst is, kijken we graag met u mee naar een passende oplossing.


Bevestiging van rolbandafdekkingen

Bevestiging behuizing of rol
Het bevestigen van rolbandafdekkingen is op meerdere manieren mogelijk. Voor rolbandafdekkingen met behuizing geeft het 12 standaardmontage methodes. Zie voor deze standaardmontages methodes A01 tot en met A12 onze documentatie aan de onderzijde van deze pagina. Voor rolbandafdekkingen zonder behuizing hebben we lichte en zwaardere houders, afhankelijk van de rolbandafdekking.

Bevestiging voorzijde rolbandafdekking
Voor de bevestiging van de andere zijde van de rolbandafdekking wordt gebruikt gemaakt van platte of hoekvormige strips. Deze worden aan één of beide zijdes met de band verlijmt of geklonken.


Een rolbandafdekking in bewegingOns assortiment in rolbandafdekkingen

Voor meer informatie over rolbandafdekkingen, zoals technische informatie en afmetingen, zie onze documentatie over rolbandafdekkingen. Deze is beschikbaal in de talen Duits en Engels.