Visiport slingerruit /

Hier vindt u documentatie over visiport slingerruiten

VISIPORT – wij geven u het passende OOG voor uw machine

Belemmering van het zicht door koelmiddel en spanen tijdens uw dagelijkse machine bewerking? VISIPORT biedt hier uitkomst. VISIPORT zichtsystemen, in de volksmond ook wel slingerruit, draaivenster of spinning window genoemd, kenmerken zich door een roterende schijf waarmee koelvloeistoffen en spanen weggeslingerd worden. Hierdoor is de machineoperator in staat, ten alle tijden de voortgang in de machine te kunnen volgen zonder dat hierbij het zicht belemmert wordt. VISIPORT draaivensters zijn geschikt voor alle type CNC freesmachines, draaimachines en bewerkingscentra.

Optimaliseer uw processen, verbeter uw werkergonomie en productiviteit met een VISIPORT.

VISIPORT 220.C2

Een elektrisch aangedreven VISIPORT slingerruit systeem met 3 mm gehard glas. Daarbij is deze VISIPORT voorzien van elektronische beveiliging tegen overspanning en oververhitting.

Een elektrisch aangedreven VISIPORT systeem met 3 mm gehard glas. Daarbij is deze VISIPORT slingerruit voorzien van elektronische beveiliging tegen overspanning en oververhitting

VISIPORT DiscAir 180 Turbo

Een lucht aangedreven VISIPORT slingerruit systeem waarbij geen elektrische componenten vereist zijn. Precisie kogellagers zorgen voor een soepele rotatie van het draaivenster.

Een lucht aangedreven VISIPORT slingerruit systeem waarbij geen elektrische componenten vereist zijn. Precisie kogellagers zorgen voor een soepele rotatie van het draaivenster

Opbouw van een VISIPORT slingerruit

Een schematisch overzicht van de opbouw van een VISIPORT slingerruit systeem.

Een schematisch overzicht van een VISIPORT slingerruit systeem.

Goed zicht in de machine met een VISIPORT

Optimaliseer uw processen, verbeter uw werkergonomie en productiviteit met een VISIPORT. Geef uw machine het passende OOG.

Optimaliseer uw processen, verbeter uw werkergonomie en productiviteit met een VISIPORT slingerruit.


Montage van een VISIPORT slingerruit

Het grote montagevoordeel van een VISIPORT draaivenster is dat het boren van gaten niet noodzakelijk is. Een VISIPORT kan worden bevestigd op een losse montageplaat of rechtstreeks worden verlijmt op het glas van de machine. Het grote voordeel van een montageplaat, is dat de VISIPORT demontabel is voor onder andere schoonmaakwerkzaamheden. Een VISIPORT kan verticaal gemonteerd worden en tot een hoek van maximaal 30 graden. Montage op de schuifdeur van de machine of op een vaste ruit van de machine, met een VISIPORT draaivenster is het beide mogelijk.

Verlijmen van een VISIPORT
De eenvoudigste montagemethode is door behulp van een lijmverbinding. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een acryl schuimtape waarbij de VISIPORT slingerruit aan de binnenzijde van de machine tegen te ruit bevestigd wordt. Hiervoor geldt een standaard uithardingstijd van 72 uur. Optioneel bieden wij een vacuümpomp aan, waarmee binnen 2 uur een kleefkracht van 95% behaald kan worden. De downtime van uw machine wordt hiermee flink gereduceerd.

Schroeven van een VISIPORT
Bij deze montageoptie worden er 6 gaten geboord door het polycarbonaat. De afdichting vindt plaats door gebruik te maken van O-ringen. Let op, door het boren van gaten in het polycarbonaat, wordt de sterkte van dit polycarbonaat verzwakt.

VISIPORT monteren met behulp van een montageplaat
Een montageplaat is een losse plaat welke verlijmt wordt op het glas van de machine. Door middel van een schroefverbinding wordt de VISIPORT op deze montageplaat bevestigd. Het grote voordeel van deze methode is het demonteren van de VISIPORT bij onderhoud aan de VISIPORT of aan de machine. Bij het opnieuw plaatsen van de VISIPORT kun u direct weer aan de slag, in plaats opnieuw 72 uur wachten. Deze methode wordt door ons aanbevolen.


VISIPORT slingerruit met een speciale GOLDEN EYE schijf

Bij het bewerken van aluminium en magnesium zullen de spanen zorgen voor een filmlaag over het machineglas en de VISIPORT. Hiervoor hebben wij een speciale GOLDEN EYE schijf in het VISIPORT assortiment. Door een speciale behandeling hebben deze schijven een goudkleurige schijf en zullen er op deze schijf geen filmlagen achterblijven.


Elektrisch of lucht aangedreven VISIPORT slingerruit

VISIPORT draaivensters zijn verkrijgbaar in twee varianten, namelijk elektrisch aangedreven en lucht aangedreven. VISIPORT 220.C2 is elektrisch aangedreven variant en de VISIPORT DiscAir 180 Turbo is lucht aangedreven variant.

VISIPORT 220.C2- Elektrisch aangedreven slingerruit door middel van een borstelloze motor
- 2.235 RPM
- Elektronische beveiliging tegen overspanning en oververhitting
- Slecht een gewicht van 2,1 kg
- Voldoet aan de CE laagspanningsrichtlijnen
- Ingebouwde spanenbeveiliging
- 3 mm gehard glas
- Optioneel verkrijgbaar met GOLDEN EYE glas

VISIPORT DiscAir 180 Turbo- Lucht aangedreven slingerruit
- Luchtverbruik bedraagt 38 L/min
- 4.000 RPM (meer geluidshinder dan de VISIPORT 220.C2)
- Geen elektrische componenten benodigd
- Precisie kogellagers voor een soepele rotatie
- Standaard voorzien van GOLDEN EYE glasVISIPORT slingerruit in de praktijk

Benieuwd wat het effect is van een VISIPORT slingerruit? Onderstaand vindt u een video waarin te zien is hoe een VISIPORT zorgt voor een goed zicht in uw machine ondanks de zware belasting van de koelvloeistof op de VISIPORT.

Meer informatie over VISIPORT slingerruiten

Voor meer informatie over VISIPORT verwijzen wij u graag naar onderstaande documentatie. Deze is beschikbaar in de talen Duits en Engels. Bij vragen of interesse kunt u contact met ons opnemen.