Een uitgebreid assortiment aan vouwbalgen

Vouwbalgen als afscherming van bewegende delen van machines

Vouwbalgen worden ingezet om bewegende delen van machines, zoals assen en spindels, af te schermen tegen invloeden van buitenaf. Hierbij kan gedacht worden aan stof, spanen, vloeistoffen en chemicaliën. Daarnaast wordt een vouwbalg ingezet als bescherming tussen mens en machine. Vouwbalgen worden ook vaak omschreven als balg, harmonica hoes, afschermhoes of beschermhoes.

Elastic vouwbalgen

Elastic vouwbalgen beschermen enerzijds machines en apparaten tegen stof en spanen en bieden anderzijds machineoperators bescherming/veiligheid tegen ingrijpen.

Meer informatie
Elastic vouwbalgen als afscherming tegen stof

PVC vouwbalgen

PVC vouwbalgen zijn geschikt voor temperaturen tussen -20°C en +80°C en zijn verkrijgbaar in standaardkwaliteit (stofafscherming) en hydrocarbon (olie- en vetbestendige toepassing).

Meer informatie
PVC vouwbalgen

Hittebestendige weefsel vouwbalgen

Afhankelijk van toepassing en temperatuur worden deze vouwbalgen vervaardigd uit diverse materialen zoals glasweefsel met diverse coatings, kevlar weefsel, silikat weefsels etc.

Meer informatie
Hittebestendige weefsel vouwbalg

Lederen vouwbalgen

Een zeer belangrijke eigenschap van leder, is zijn lage vermoeidheidsfactor. Tevens is het mogelijk de lederen vouwbalgen in een deelbare uitvoering te leveren.

Meer informatie
Lederen vouwbalg

Rubberen vouwbalgen

Wij leveren rubber vouwbalgen welke gemaakt kunnen worden in diverse rubberkwaliteiten. De toepassing is bepalend voor de keuze van de juiste rubberkwaliteit.

Meer informatie
Rubberen vouwbalg met oppervlaktestructuur


Vouwbalgen uit verschillende materialen

R&K Techniek levert een zeer uitgebreid assortiment aan vouwbalgen vervaardigd uit diverse materialen zoals gecoat weefsel, leder, rubber, PVC, PU, PTFE en ook hittebestendige materialen. Vouwbalgen worden vervaardigd volgens model en of tekening in zowel serie maar ook als enkel stuks. De keuze van de vouwbalg wordt bepaald door de specifieke omstandigheden waaraan de vouwbalg moet voldoen. (afmetingen, bestand tegen, etc.)


PVC vouwbalgen

Uniek, is ons standaard programma PVC vouwbalgen. Met behulp van een uitgekiend matrijzensysteem kunnen wij meer dan 50.000 verschillende PVC vouwbalgen vervaardigen. Ook hierbij geldt, dat deze per stuk leverbaar zijn. Tevens kunnen PVC vouwbalgen geleverd worden in een gedeelde uitvoering, bijvoorbeeld met een ritssluiting of klittenband.

Hieronder vindt u een overzicht van diverse soorten vouwbalgen welke wij u kunnen leveren. Maak gerust gebruik van de kennis en ervaring van R&K Techniek en neem contact op met ons op voor een geheel vrijblijvend advies.