Celrubber /

Bekijk hier ons ruime assortiment in celrubber

Celrubber platen en stroken

R&K Techniek heeft een groot assortiment in celrubber artikelen. Wij leveren celrubber als plaat, maar ook als stroken. Daarbij bieden wij de mogelijkheid om te kiezen voor een zelfklevende celrubber.


Celrubber, een sponsachtig materiaal

Celrubber is herkenbaar als een schuimachtig materiaal. R&K Techniek levert celrubber met gesloten cellen. Ons celrubber kwaliteit is hierdoor vrijwel ondoordringbaar voor een groot aantal vloeistoffen en gassen. Celrubber kenmerkt zich door de hoge veerkracht en een hoge mate van samendrukbaarheid. Bij toepassingen van celrubber kunt u bijvoorbeeld denken aan onderdelen die regelmatig open en dicht gaan zoals ramen, deuren, luiken en deksels. Dit maakt celrubber tot een goede afdichtingstoepassing. Wij bieden twee kwaliteiten celrubber aan, namelijk EPDM en neopreen (CR). Afhankelijk van de toepassing kan het juiste materiaal gekozen worden:

EPDM celrubber(Ethyleen Propyleen Rubber)
EPDM staat bekend om een hoge weerstand tegen veroudering, ozon, warmte en daarnaast een vele chemicaliën. Dit maakt EPDM tot een goede weersbestendige rubberkwaliteit welke uiterst geschikt is voor buiten in te zetten. EPDM kent een hoge stabiliteit bij zowel lage als hoge temperaturen. Ook water en stoom vormen geen problemen voor EPDM. Voor glycol ether hydraulische vloeistoffen is EPDM ook een geschikte keuze echter voor andere aardolie vloeistoffen is EPDM niet geschikt. Het temperatuurbereik van EPDM celrubber ligt tussen de -40°C en +90°C.

CR / Neopreen celrubber (Chloropreen Rubber)
CR rubber, ook wel neopreen genoemd, is een multifunctionele rubberkwaliteit vanwege zijn eigenschappen. In vergelijking tot SBR kent CR, of neopreen, een betere chemische bestendigheid. Deze rubberkwaliteit heeft naast goede mechanische en elastische eigenschappen, een betere warmte-, weer- en ozonbestendigheid. Echter heeft deze rubberkwaliteit een slechte koude flexibiliteit. Het temperatuurbereik van CR / neopreen celrubber ligt tussen de -40°C en +120°C.


Assortiment celrubber

Voor meer informatie over ons celrubber, zoals verkrijgbare afmetingen, verwijzen wij u graag naar onderstaande documentatie. Indien u vragen heeft, of op zoek bent naar afwijkende maten, neem dan contact met ons op zodat we samen met u naar een passende oplossing kunnen zoeken.