Veiligheidshekwerken /

Bekijk hier ons ruime assortiment in machinehekwerken

Veiligheidshekwerken voor uw machines of af te schermen ruimtes

Bent u op zoek naar een veiligheidshekwerk voor uw machine of zoekt u naar een afscherming voor naast uw palletbaan? R&K Techniek biedt een uitgebreid assortiment aan modulaire machinehekwerken welke volledig naar uw wens opgesteld kunnen worden.

Novatek System veiligheidshekwerk

Machinehekwerk type Novatek System is een specifieke oplossing als het gaat om een goedkope staaloplossing met tegelijkertijd een esthetisch mooi design.

Meer informatie
Novatek System veiligheidshekwerk

Techno System veiligheidshekwerk

Machinehekwerk type Techno System is een veiligheidshekwerk, bestaande uit Ø 3 mm of Ø 4 mm draad, speciaal ontworpen om gevaarlijke ruimtes af te schermen.

Meer informatie
Techno System veiligheidshekwerk

Ecotek System veiligheidshekwerk

Bent u op zoek naar een machinehekwerk welke strekkende lengtes af moet leggen? Ons Ecotek System veiligheidshekwerk, bestaande uit een robuust lichtgewicht frame, is dan de ideale afscherming.

Meer informatie
Ecotek System veiligheidshekwerk

Toegangsdeuren

Om toegang tot de af te schermen ruimte te creëren, kunnen de veiligheidshekwerken voorzien worden van toegangsdeuren.

Meer informatie
Toegangsdeuren voor veiligheidshekwerken

Sloten voor veiligheidshekwerken

Toegang tot het af te schermen gebied kan worden gewaarborgd door een aantal verschillende sloten, waaronder een standaard slot met sleutel als ook een anti-panic slot.

Meer informatie
Sloten voor veiligheidshekwerken

Microswitches voor veiligheidshekwerken

Een microswitch zorgt ervoor dat bij een onderbreking van het circuit, bijvoorbeeld het openen van de deur, de machine op stop valt.

Meer informatie
Microswitches voor veiligheidshekwerken


Veiligheidshekwerk, ook wel machinehekwerk, voor iedere toepassing

Veiligheidshekwerken, ook wel machinehekwerken genoemd, zijn verkrijgbaar in een aantal systemen waaronder Techno System, Novatek System en Ecotek System.

Techno System veiligheidshekwerk
Machinehekwerk type Techno System is een veiligheidshekwerk, bestaande uit Ø 3 mm of Ø 4 mm draad, speciaal ontworpen om gevaarlijke ruimtes af te schermen. Een self supporting veiligheidshekwerk vervaardigd uit staal staat garant voor een prijsgunstige oplossing. De panelen zijn voorzien van zichtvensters van 32 x 67 mm. Deze visibiliteit maakt dit systeem tot een innovatief veiligheidshekwerk.

Techno System veiligheidshekwerk RVS uitvoering - Techno INOX
Als uitbereiding op ons Techno System veiligheidshekwerk, bieden wij ook een RVS uitvoering aan, namelijk het Techno INOX RVS veiligheidshekwerk. Dit hekwerk is verkrijgbaar in Ø 3 mm draad en is inzetbaar binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Novatek System veiligheidshekwerk
Machinehekwerk type Novatek System is een specifieke oplossing als het gaat om een goedkope staaloplossing met tegelijkertijd een esthetisch mooi design. Daarnaast is dit systeem gemakkelijk te installeren en biedt dit systeem een optimale stabiliteit. Een zeer sterk punt van dit machinehekwerk is de visibiliteit van dit systeem. Door gebruik te maken van een draad met een diameter van Ø 3 mm vervaardigd in een zwarte kleur, gecombineerd met zichtvensters van 32 x 67 mm, wordt een goede visibiliteit van het af te schermen gebied gegarandeerd.

Ecotek System veiligheidshekwerk
Bent u op zoek naar een machinehekwerk welke strekkende lengtes af moet leggen? Ons Ecotek System veiligheidshekwerk, bestaande uit een robuust lichtgewicht frame, is dan de ideale afscherming. Door een juiste verhouding van de zwarte staaldraden, wordt een goede visibiliteit van het af te schermen gebied gegarandeerd.

Novall System veiligheidshekwerk
Novall System machinehekwerk onderscheid zich door het materiaal, namelijk aluminium in plaats van staal. Dit systeem bestaat uit Ø 4 mm aluminiumdraad. Visibiliteit op het af te schermen gebied ontstaat door zichtvensters van 40 x 40 mm.


Toegangsdeuren

Om toegang tot het af te schermen gebied te creëren, kunnen de veiligheidshekwerken voorzien worden van toegangsdeuren. Enkele deuren, dubbele deuren, hangende deuren en telescoopdeuren zijn hiertoe allemaal mogelijk. Tevens bestaat de mogelijkheid om deze deuren te voorzien van een vloergeleiding. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van mogelijke toegangsdeuren bij uw veiligheidshekwerk.

                   


Sloten en microswitches voor toegangsdeuren

Waar een toegangsdeur in het machinehekwerk zit, zal ook een slot en een microswitch vereist zijn. Een microswitch zorgt ervoor dat bij een onderbreking van het circuit, bijvoorbeeld het openen van de deur, de machine op stop valt.

Sloten
- Anti-Panic slot voor hangende deuren. Dit slot voldoet aan de behoefte om een toegangsdeur te sluiten, evenals de mogelijkheid voor de operator om eenvoudig de ruimte te verlaten bij een onbedoelde opsluiting.
- Standaard slot met sleutel voor reguliere en hangende deuren om ongeautoriseerde toegang tot het af te schermen gebied te voorkomen.
- Slot met een mechanisch bediend veiligheidsysteem. Met behulp van een gecodeerd sleutelsysteem, wordt voorkomen dat er onbedoeld een bediening plaatsvindt van dit slot. Als aanvulling wordt een microswitch aangeraden.

                             

Microswitches
- Microswitch waarbij de machine op stop valt, zodra tijdens machineoperatie de toegangsdeur tot het af te schermen gebied geopend wordt.
- Elektrische switch welke op een elektronische wijze ervoor zorgt dat een toegangsdeur gesloten blijft tijdens de bewerkingscyclus van een machine. Nadat de machinebewerking voltoord is, zal dit elektrische mechanisme de toegang tot het af te schermen gebied vrijgeven.
- RFID microswitch biedt operators met een toegewezen RFID chip toegang tot het af te schermen gebied. Hiermee wordt voorkomen dan niet-geautoriseerd personeel toegang krijgt tot het af te schermen gebied.

                   


Beschermrails

Bent u op zoek naar een afscherming voor voetgangers binnen uw werkomgeving of zoekt u naar een valprotectie voor op een beloopbaar dak? Onze modulaire, eenvoudig te installeren en zeer sterke beschermrails bieden u hierbij de passende oplossing. Deze beschermrails hebben een standaard lengte van 1000 mm of 1500 mm en hebben een hoogte van 1100 mm gemeten vanaf de grond. Daarnaast kunnen deze beschermrails geleverd worden met of zonder bodemplaten. Dit systeem is inzetbaar voor zowel rechte als hoekige toepassingen.


Screen-Protectie

Screen-Protectie is speciaal bedoeld als valbescherming voor aan de achterzijde van opslagsystemen zoals bulkstellingen. Naast een valbescherming kan dit systeem ook gebruikt worden als STOP wanneer er producten in een stelling geplaatst worden. Doordat dit systeem uit slechts enkele delen bestaat, maakt dit de installatie, zonder speciale bewerkingen zoals lassen, mogelijk. Aluminium dwarsbalken worden aan uw stelling bevestigd, waarna vervolgens de schermen aan deze dwarsbalken bevestigd worden.