Specialist op het gebied van stanswerk

Specialist op het gebied van stanswerk

R&K Techniek is specialist op het gebied van stanswerk. Met behulp van een stansmes vervaardigen wij uw producten uit o.a. PU, rubber, leer en vele andere materialen.

Bril vervaardigd uit schuim

Brilvorming product met bijbehorend stansmes. Dit product is vervaardigd uit een hoogwaardige schuimkwaliteit.

Stanswerk, brilvorming product met stansmes vervaardigd uit schuim-web

Rechthoeking product uit PU.

PU is een zeer geschikte kwaliteit om te stansen. Rechte vormen met gaten vormen geen enkel probleem.

Stanswerk, rechthoek product met gaten met stansmes

Stansen van ronde vormen

Het handmatig snijden van ronde vormen is een lastig karwei. Met behulp van een stansmes wordt het vervaardigen van ronde producten een zeer eenvoudig proces.

Omschrijving

Leren sluitriempjes

Naast schuim en PU is ook leer een geschikte kwaliteit om te stansen. Door de grote vormvrijheid kunnen we vele producten vervaardigen zoals een sluitriempje uit leer.

Stanswerk, sluit riempje met stansmes vervaardigd uit leer

Van klein tot groot

Of het nu gaat om kleine of grote producten, wij kijken graag met u naar de mogelijkheden voor het stansen van uw producten.

Stanswerk, vierkant product met stansmes vervaardigd uit PU


Het principe van stansen

Stansen is een productiemethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een stansmachine. Met behulp van een stansmes worden vormen uit een vlakke plaat gedrukt. Hierbij wordt voor ieder product/vorm een stansmes vervaardigd waarin de contouren van het eindproduct verwerkt zitten. Met behulp van een stansmachine wordt, onder hoge belasting, een vorm uit een plaat gedrukt. R&K Techniek is hierbij specialist als het gaat om stanswerk uit materialen zoals onder andere PU (polyurethaan), rubber, leer en vele andere materialen.


Stansmes

Stansen is een productiemethode welke erg geschikt is voor seriematig werk. Echter ook bij kleine aantallen kan stansen een goede oplossing zijn. Afhankelijk van de complexiteit van de vorm, en het benodigde aantal, kunnen wij kiezen voor een enkelvoudig of een meervoudig stansmes. Bij een meervoudig stansmes worden per stansbewerking meerdere producten uit een plaat vervaardigd. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan met stanswerk. Onderstaand vindt u een aantal stansmessen welke door ons gebruikt worden voor het vervaardigen van hoogwaardige producten.

kleine stansmessen voor stanswerk     middelmaat stansmessen voor stanswerk     Middelgrote stansmessen voor stanswerk     Grote stansmessen voor stanswerk


Veel vrijheid in vorm en materiaalkeuze bij stansen

Stansen geeft veel vrijheid op het gebied van vorm- en materiaalkeuze. R&K Techniek heeft ruime ervaring met een groot bereik aan materialen zoals PU (polyurethaan), rubber, leer en vele andere materialen. Heeft u advies nodig bij het kiezen van een geschikte materiaalkeuze? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij samen met u kunnen kijken naar een passende oplossing.

Benieuwd naar de mogelijkheden van stansen? Zie onderstaand een greep uit ons assortiment gestanste producten.


Kleine producten vervaardigd met stansen     Klein tot middelmaat producten vervaardigd met stansen     Middel tot grote producten vervaardigd met stansen     Grote producten vervaardigd met stansen