Telescoopafdekkingen /

Hier vindt u documentatie over telescoopafdekkingen

Telescoopafdekkingen als afscherming van uw machine.

Telescoopafdekkingen zijn de traditionele afdekkingen voor machines. Ze worden daar ingezet waar een goede bescherming nodig is tegen het indringen van spanen en andere scherpe voorwerpen. Ook het indringen van koelvloeistof kan door konstuctieve maatregelen en door afschrapers effektief gereduceerd worden. Door een hoge nauwkeurige positionering en hoge snelheid zijn onze telescoop-afdekkingen een uitstekende bescherming voor uw machines.

Telescoopafdekkingen als afscherming

Telescoopafdekkingen zijn de traditionele afdekkingen voor machines. Ze worden daar ingezet waar een goede bescherming nodig is tegen het indringen van spanen en andere scherpe voorwerpen.

Telescoopafdekkingen als afscherming van uw machine

Telescoopafdekking met afschrapers

Telescoopafdekkingen kunnen worden voorzien van afschrapers om iedere afzonderlijke kast af te schermen tegen het indringen van spanen en andere scherpe voorwerpen.

Telescoopafdekking met afschrapers

Geschikt voor hoge snelheden

Door het toepassen van een scharniersysteem kunnen wij u een afscherming aanbieden waarbij snelheden van meer dan 30 meter per minuut geen probleem vormen.

Telescoopafdekking geschikt voor hoge snelheden

Geleiding en ondersteuning

Afhankelijk van de grote van de telescoopafdekking, worden deze voorzien van de juiste geleiding of ondersteuning.

Geleiding en ondersteuning bij telescoopafdekkingen

Ook in grote afmetingen verkrijgbaar

Bent u op zoek naar een grote afscherming? Ook dan bieden telescoopafdekkingen uitkomst. Wij kijken graag met u naar een passende afscherming.

Voor een grote machine afscherming biedt een telescoopafdekking uitkomst

Revisie / reparatie telescoopafdekking

Naast de mogelijkheid van een nieuwe telescoopafdekking biedt R&K Techniek de mogelijkheid om defecte telescoopafdekkingen te reviseren / repareren.

Meer informatie
Revisie - reparatie - telescoopafdekking


Afschrapers op een telescoopafdekking

Telescoopafdekkingen kunnen met afschrapers worden afgewerkt. Hierbij kan gekozen worden tussen verschillende afschraper systemen. Naast standaard afschrapers, kan er ook gekozen worden voor afschrapers met uitwisselbare lippen en lipbescherming. Wij bieden geoptimaliseerde afschrapers met verschillende hardheden, waardoor deze geschikt zijn voor droge en natte bewerkingen.


Geleiding en ondersteuning van een telescoopafdekking

Kleine en lichte afschermingen, tot ca. 50 kg, kunnen met behulp van geleiders geleid worden. Met behulp van een hiervoor geschikt geleidingsmateriaal bieden wij geleidingen voor zowel geharde als zachte geleidingsbanen. Bij grote en zware afschermingen, vanaf ca. 50 kg, worden ondersteunende rollen geadviseerd. Hiervoor is een geharde geleiding noodzakelijk.


Scharniersystemen voor hoge snelheden

Dient uw afscherming hoge snelheden aan te kunnen? Dan bieden wij u een telescoopafdekking met een scharniersysteem. Hiermee kunnen snelheden van meer dan 30 meter per minuut gehaald worden. Door het toepassen van een scharniersysteem zal de minimale maat toenemen.


Inbouwmogelijkheden

Telescoopafdekkingen zijn op vele manieren in te bouwen. In combinatie met de juiste geleiding, kunnen telescoopafdekkingen horizon, verticaal als ook dwars ingebouwd worden. Onderstaand vindt u enkele voorbeelden van inbouwmogelijkheden:

                                       Revisie / reparatie van een telescoopafdekking

Het kan onverhoopt voorkomen dat uw telescoopafdekking een defect vertoont. Hierbij kan gedacht worden aan lekkende afschrapers waardoor er koelvloeistof bij uw af te schermen machineonderdelen komt, maar ook een machinecrash waarbij de kasten van de telescoopafdekking vervormen. Kortom, uw machine is niet meer volledig beschermt tegen spanen en ander indringend vuil. Naast de mogelijkheid van een nieuwe telescoopafdekking biedt R&K Techniek de mogelijkheid om defecte telescoopafdekkingen te reviseren / repareren. Uiteraard is dit afhankelijk hoe ver uw telescoopafdekking defect is. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij samen met u een geschikte oplossing vinden.

Neem een kijkje op onze pagina voor revisies / reparaties van telescoopafdekkingen. Hier vindt ut tevens enkele voorbeelden van gereviseerde telescoopafdekkingen.


Ons assortiment in telescoopafdekkingen

Voor meer informatie over telescoopdekkingen, zie onze documentatie over telescoopafdekkingen. Deze is beschikbaal in de talen Duits en Engels.