Draagrollen en trogstellen /

Bekijk hier ons ruime assortiment in draagrollen en trogstellen

Draagrollen en trogstellen voor elke toepassing

R&K Techniek levert hoogwaardige draagrollen en trogstellen aan zeer uiteenlopende bedrijfstakken. Hierbij kan gedacht worden aan branches als voedsel- en landbouwbranche, pallet- en materiaalhandeling, tot zware toepassingen zoals op luchthavens en in de mijnbouw. Wij kunnen onze producten zo combineren, dat we voor u een totaaloplossing op maat kunnen leveren.Verschillende transportwijzen

Rollenbanen, ook wel transportbanen genoemd, kunnen samengesteld worden als zwaartekracht rollenbaan, aangedreven rollenbaan en accumulerende rollenbaan. Daarnaast is het mogelijk om bochten te maken van bijvoorbeeld 45°, 90° of 180°.

Zwaartekracht rollenbanen
Bij deze rollenbanen wordt gebruik gemaakt van lichtlopende zwaartekrachtrollen die voorzien zijn van lagerpotten met een conuslager met een lage aanloopcoëfficiënt. De hellingshoek van een dergelijke baan is product afhankelijk en moet proefondervindelijk vastgesteld worden. Meestal ligt deze tussen de 3 en 4 graden. Bij lange banen moet het product afgeremd worden om beschadiging door plotseling remmen te voorkomen. Daartoe wordt gebruik gemaakt van remrollen.

Aangedreven rollenbanen
Aangedreven rollenbanen worden ingezet om producten met een vastgestelde en gelijkmatige snelheid te transporteren. De baan wordt aangedreven door bijvoorbeeld een band, snaar, ketting of tandriem. Dwingend aangedreven rollen kunnen het beste worden voorzien van groefkogellagers. Rollen die worden aangedreven door band, snaar of tandriem en niet voorzien zijn van elektriciteit geleidende lagerpotten, kunnen zich statisch opladen.

Accumulerende rollenbanen
Dit systeem wordt gebruikt om producten op een rollenbaan te bufferen; de rollen en het product stoppen bij een aanslag terwijl de aandrijving door draait. Dit systeem kan bijvoorbeeld worden toegepast bij een vulstation, een verpakkingsmachine of op het einde van de baan.

Bochten
Bochten worden gebruikt om het product een bocht van b.v. 45, 90 of 180 graden te laten maken. Dit is te realiseren door gebruik te maken van één as met daarop twee of drie korte zwaartekrachtrollen, door het gebruik van assen met meerdere wieltjes of door conische rollen. Dit kunnen kunststof of stalen rollen zijn, al dan niet aangedreven.