Machinebeglazing, machine veiligheidsglas, machineruit

Maak uw machine veiliger met ons machine veiligheidsglas.

Machine veiligheidsglazen zijn een belangrijk onderdeel van bewerkingsmachines. Ze voorkomen dat onder andere gereedschappen, werkstukken of afgebroken onderdelen niet uit de machine geslingerd kunnen worden. Onze machinebeglazing vergroot hiermee dan ook de veiligheid voor uw machineoperators. Ons machine veiligheidsglas, eventueel in combinatie met onze Visiport systemen, zorgt voor een goed zicht voor de operator. Dit resulteert tevens in een duidelijke weergave van het productieproces in de machine.

Machinebeglazing volgens veiligheidsnormen

Machine veiligheidsglazen zijn een belangrijk onderdeel van bewerkingsmachines. Ze voorkomen dat onder andere gereedschappen, werkstukken of afgebroken onderdelen niet uit de machine geslingerd kunnen worden.

Machinebeglazing volgens de juiste veiligheidsnormen

Samenstelling machinebeglazing

Onze machinebeglazing wordt voorzien van polycarbonaat in combinatie met glas. Polycarbonaat is tot wel 250x sterker dan glas. Dit maakt onze machine veiligheidsglazen uniek.

Samenstelling machinebeglazing met glas en polycarbonaat

Machine veiligheidsglas met Visiport

Ons machine veiligheidsglas, eventueel in combinatie met onze Visiport systemen, zorgen voor een goed zicht voor de operator.

Machine veiligheidsglas met Visiport zichtvenster

Machinebeglazing rondom afgeseald

Machinebeglazing rondom afgeseald waardoor alle invloeden van buitenaf tegengehouden worden.

Machinebeglazing rondom afgeseald


Veelvoorkomende situaties waarbij ons machine veiligheidsglas de juiste veiligheid biedt

Een aantal situaties waarbij machine veiligheidsglas de ultieme veiligheid biedt:

Draaibewerking Freesbewerking Slijpbewerking
- Afgebroken stukken van de klauwplaat - Hete spanen - Afgebroken slijpschijven
- Afgebroken gereedschappen - Afgebroken gereedschappen - Afgebroken werkstukken
- Loskomende machineonderdelen - Loskomende machineonderdelen  Wat maakt onze machinebeglazing uniek?

Er worden hoge eisen gesteld aan machinebeglazing. Onze machinebeglazing wordt voorzien van polycarbonaat. Polycarbonaat is tot wel 250x sterker dan glas. Het nadeel van polycarbonaat is de krasgevoeligheid en de invloed van hete spanen of hete vonken. Daarnaast is polycarbonaat minder goed bestand tegen koel- en smeermiddelen. Om te voorkomen dat het polycarbonaat wordt aangetast worden onze machinebeglazingen daarom opgebouwd uit polycarbonaat (PC) en veiligheidsglas met in het midden in kleine luchtspleet. Vervolgens wordt dit volledig rondom geseald waardoor alle invloeden van buitenaf tegengehouden worden. De glaszijde wordt geplaatst aan de binnenzijde van de machine. Hierdoor wordt het polycarbonaat niet aangetast door de koel- en smeermiddelen of door het in contact komen van hete spanen. De polycarbonaatzijde komt dan aan de operator zijde. Deze zijde wordt voorzien van een krasresistente laag. Mocht er onverhoopt een object in het bewerkingscentrum uitbreken, dan zal het glas breken en zal het polycarbonaat de klap opvangen.

Ons machinebeglazing is samengesteld volgens de huidige veiligheidsnormen, namelijk DIN EN 23125, DIN EN ISO 16089 en DIN EN 12417.

Weetje:
De impact welke een 8 mm polycarbonaat scherm kan opvangen is ongeveer gelijk aan een 3 mm stalen plaat (St 12.03).

Bij bestaande machines is vaak een vooraf opgestelde pakketdikte of de weerstandsklasse van de machinebeglazing opgegeven. Voorbeelden van een weerstandsklasse is bijvoorbeeld een klasse A3, B3 of C3. Is deze waarde bekend, dan kunt u deze aan ons doorgeven zodat u er zeker van bent dat uw machineoperators beschermd zijn zoals ze horen te zijn. Mocht zowel de huidige pakketdikte als de weerstandsklasse onbekend zijn, dan kunnen we dit uiteraard voor u berekenen.Regelmatige vervanging van machinebeglazing in het belang van de veiligheid van uw machineoperator.

Ondanks onze hoge kwaliteit machinebeglazing wordt aanbevolen om, afhankelijk van het gebruik, het machine veiligheidsglas elke 2 jaar tot 5 jaar te vervangen. Dit heeft te maken met de inwerking van onder andere UV-licht. Daarnaast kan het dagelijks in aanraking komen met koelvloeistoffen resulteren in een doffer en brozer glas. Denk daarom aan uw operators en vervang uw machinebeglazing regelmatig.Vervang uw machineruiten met onze machine veiligheidsglazen

Gebruikt u momenteel alleen veiligheidsglas in uw machines? In het kader van veiligheid is het verstandig om dan over te stappen op onze machinebeglazing welke voldoet aan de meest recente veiligheidsnormen. Om u te overtuigen vindt u onderstaand een korte video waarin u het verschil kunt zien tussen regulier veiligheidsglas en onze machinebeglazing wanneer een gereedschap afbreekt.Klik ergens willekeurig op de bovenstaande video om deze af te spelen
Documentatie machinebeglazing

Voor meer informatie over onze machinebeglazing, inclusief informatie over de uitgevoerde testen voor de kwalificatie van onze machinebeglazing, kunt u klikken op onderstaande documentatie in de taal Duits of Engels. Daarnaast kunt u altijd contact met ons opnemen. Klik hier om naar onze contactgegevens te gaan.