Techno System veiligheidshekwerk /

Een veiligheidshekwerk, bestaande uit Ø 3 mm of Ø 4 mm draad.

Techno System veiligheidshekwerk voor uw machines of af te schermen ruimtes

Bent u op zoek naar een veiligheidshekwerk voor uw machine of zoekt u naar een afscherming voor naast uw palletbaan? R&K Techniek biedt een uitgebreid assortiment aan modulaire machinehekwerken welke volledig naar uw wens opgesteld kunnen worden.


Techno System veiligheidshekwerk

Machinehekwerk type Techno System is een veiligheidshekwerk, bestaande uit Ø 3 mm of Ø 4 mm draad, speciaal ontworpen om gevaarlijke ruimtes af te schermen. Een self supporting veiligheidshekwerk vervaardigd uit staal staat garant voor een prijsgunstige oplossing. De panelen zijn voorzien van zichtvensters van 32 x 67 mm. Deze visibiliteit maakt dit systeem tot een innovatief veiligheidshekwerk.

Techo System veiligheidshekwerk


Eenvoudige en snelle installatie van het Techno System veiligheidshekwerk

Dit type veiligheidshekwerk kenmerkt zich door de eenvoudige en snelle installatie van dit systeem. Deze eenvoudige en snelle installatie wordt gerealiseerd met behulp van de QUICK TECHNO kit. Deze set bestaat uit 3 hulpmiddelen, waardoor één enkele monteur in staat is om dit hekwerk op te bouwen. De installatie van het Techno System veiligheidshekwerk ziet er als volgt uit:


Eenvoudige en snelle installatie van het Techno System veiligheidshekwerk Eenvoudige en snelle installatie van het Techno System veiligheidshekwerk Eenvoudige en snelle installatie van het Techno System veiligheidshekwerk Eenvoudige en snelle installatie van het Techno System veiligheidshekwerk Eenvoudige en snelle installatie van het Techno System veiligheidshekwerkToegangsdeuren

Om toegang tot het af te schermen gebied te creëren, kunnen de veiligheidshekwerken voorzien worden van toegangsdeuren. Enkele deuren, dubbele deuren, hangende deuren en telescoopdeuren zijn hiertoe allemaal mogelijk. Tevens bestaat de mogelijkheid om deze deuren te voorzien van een vloergeleiding. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van mogelijke toegangsdeuren bij uw veiligheidshekwerk.

                   


Een veiligheidshekwerk in enkele gewenste vorm

Met een Techo System machinehekwerk bent u in staat om geheel naar eigen wens een veiligheidshekwerk te plaatsen. Dit veiligheidshekwerk kan geleverd worden een aantal verschillende hoekstukken zodat elke gewenste vorm mogelijk wordt. U heeft hierbij de keuze uit een Convex Corner Kit voor hoeken van 90 graden, een Panel Inclination Kit voor hoeken van 30 tot 180 graden en ten slotte een Panel Fixing Kit waarbij rechtdoorgaande hekken gefixeert kunnen worden met slechts één winding van het machinehekwerk.


Techno hoekstuk voor hoeken van 90 graden               Techno Inclination Kit voor hoeken van 30 tot 180 graden               een Panel Fixing Kit waarbij rechtdoorgaande hekken gefixeert kunnen worden met slechts één winding van het machinehekwerkSloten en microswitches voor toegangsdeuren

Waar een toegangsdeur in het machinehekwerk zit, zal ook een slot en een microswitch vereist zijn. Een microswitch zorgt ervoor dat bij een onderbreking van het circuit, bijvoorbeeld het openen van de deur, de machine op stop valt.

Sloten
- Anti-Panic slot voor hangende deuren. Dit slot voldoet aan de behoefte om een toegangsdeur te sluiten, evenals de mogelijkheid voor de operator om eenvoudig de ruimte te verlaten bij een onbedoelde opsluiting.
- Standaard slot met sleutel voor reguliere en hangende deuren om ongeautoriseerde toegang tot het af te schermen gebied te voorkomen.
- Slot met een mechanisch bediend veiligheidsysteem. Met behulp van een gecodeerd sleutelsysteem, wordt voorkomen dat er onbedoeld een bediening plaatsvindt van dit slot. Als aanvulling wordt een microswitch aangeraden.

                             

Microswitches
- Microswitch waarbij de machine op stop valt, zodra tijdens machineoperatie de toegangsdeur tot het af te schermen gebied geopend wordt.
- Elektrische switch welke op een elektronische wijze ervoor zorgt dat een toegangsdeur gesloten blijft tijdens de bewerkingscyclus van een machine. Nadat de machinebewerking voltoord is, zal dit elektrische mechanisme de toegang tot het af te schermen gebied vrijgeven.
- RFID microswitch biedt operators met een toegewezen RFID chip toegang tot het af te schermen gebied. Hiermee wordt voorkomen dan niet-geautoriseerd personeel toegang krijgt tot het af te schermen gebied.

                   


Staanders van het Techno System veiligheidshekwerk

De stabiliteit van dit machinehekwerk wordt eveneens gewaarborgd door gebruik te maken van uit hoge kwaliteit vervaardigde staanders. Hierbij kan gekozen worden tussen staanders van 40x40 mm of 40x80 mm. Optioneel kunnen wij een leveling kit leveren voor de staanders. Deze leveling kit is aan te raden voor het afstellen van bijvoorbeed deuren.


40x40 mm staander voor machinehekwerk          40x80 mm staander voor machinehekwerk          leveling kit voor staander voor machinehekwerkDocumentatie Techno System veiligheidshekwerk

Voor meer informatie over ons veiligheidshekwerk type Techno System, zoals verkrijgbare afmetingen en opties, verwijzen wij u graag naar onderstaande documentatie in de talen Duits en Engels.