Novall System aluminium veiligheidshekwerk /

Een veiligheidshekwerk vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

Novall System aluminium veiligheidshekwerk voor uw machines of af te schermen ruimtes

Bent u op zoek naar een veiligheidshekwerk voor uw machine of zoekt u naar een afscherming voor naast uw palletbaan? R&K Techniek biedt een uitgebreid assortiment aan modulaire machinehekwerken welke volledig naar uw wens opgesteld kunnen worden.


Novall System aluminium veiligheidshekwerk

Novall System machinehekwerk onderscheid zich door het materiaal, namelijk aluminium in plaats van staal. Dit systeem bestaat uit Ø 4 mm aluminiumdraad. Visibiliteit op het af te schermen gebied ontstaat door zichtvensters van 40 x 40 mm.

Novall System aluminium veiligheidshekwerk


Toegangsdeuren

Om toegang tot het af te schermen gebied te creëren, kunnen de veiligheidshekwerken voorzien worden van toegangsdeuren. Enkele deuren, dubbele deuren, hangende deuren en telescoopdeuren zijn hiertoe allemaal mogelijk. Tevens bestaat de mogelijkheid om deze deuren te voorzien van een vloergeleiding. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van mogelijke toegangsdeuren bij uw veiligheidshekwerk.

                   


Sloten en microswitches voor toegangsdeuren

Waar een toegangsdeur in het machinehekwerk zit, zal ook een slot en een microswitch vereist zijn. Een microswitch zorgt ervoor dat bij een onderbreking van het circuit, bijvoorbeeld het openen van de deur, de machine op stop valt.

Sloten
- Anti-Panic slot voor hangende deuren. Dit slot voldoet aan de behoefte om een toegangsdeur te sluiten, evenals de mogelijkheid voor de operator om eenvoudig de ruimte te verlaten bij een onbedoelde opsluiting.
- Standaard slot met sleutel voor reguliere en hangende deuren om ongeautoriseerde toegang tot het af te schermen gebied te voorkomen.
- Slot met een mechanisch bediend veiligheidsysteem. Met behulp van een gecodeerd sleutelsysteem, wordt voorkomen dat er onbedoeld een bediening plaatsvindt van dit slot. Als aanvulling wordt een microswitch aangeraden.

                             

Microswitches
- Microswitch waarbij de machine op stop valt, zodra tijdens machineoperatie de toegangsdeur tot het af te schermen gebied geopend wordt.
- Elektrische switch welke op een elektronische wijze ervoor zorgt dat een toegangsdeur gesloten blijft tijdens de bewerkingscyclus van een machine. Nadat de machinebewerking voltoord is, zal dit elektrische mechanisme de toegang tot het af te schermen gebied vrijgeven.
- RFID microswitch biedt operators met een toegewezen RFID chip toegang tot het af te schermen gebied. Hiermee wordt voorkomen dan niet-geautoriseerd personeel toegang krijgt tot het af te schermen gebied.

                   


Staanders van het Novall System aluminium veiligheidshekwerk

De stabiliteit van dit machinehekwerk wordt eveneens gewaarborgd door gebruik te maken van uit hoge kwaliteit vervaardigde staandersvan 40x40 mm met een voet van 180x100 mm. Optioneel kunnen wij een leveling kit leveren voor de staanders. Deze leveling kit is aan te raden voor het afstellen van bijvoorbeed deuren.


40x40 mm staander voor machinehekwerk          leveling kit voor staander voor machinehekwerkDocumentatie Novall System aluminium veiligheidshekwerk

Voor meer informatie over ons aluminium veiligheidshekwerk type Novall System, zoals verkrijgbare afmetingen en opties, verwijzen wij u graag naar onderstaande documentatie in de talen Duits en Engels.