Ecotek System veiligheidshekwerk /

Een veiligheidshekwerk voor lange strekkende lengtes.

Ecotek System veiligheidshekwerk voor uw machines of af te schermen ruimtes

Bent u op zoek naar een veiligheidshekwerk voor uw machine of zoekt u naar een afscherming voor naast uw palletbaan? R&K Techniek biedt een uitgebreid assortiment aan modulaire machinehekwerken welke volledig naar uw wens opgesteld kunnen worden.


Ecotek System veiligheidshekwerk

Bent u op zoek naar een machinehekwerk welke strekkende lengtes af moet leggen? Ons Ecotek System veiligheidshekwerk, bestaande uit een robuust lichtgewicht frame, is dan de ideale afscherming. Door een juiste verhouding van de zwarte staaldraden, wordt een goede visibiliteit van het af te schermen gebied gegarandeerd.

Ecotek System veiligheidshekwerk                    Ecotek System veiligheidshekwerk


Eenvoudige en snelle installatie van het Ecotek System veiligheidshekwerk

Dit type veiligheidshekwerk kenmerkt zich door de eenvoudige en snelle installatie van dit systeem. Deze eenvoudige en snelle installatie wordt gerealiseerd met behulp van de QUICK NOVATEK kit. Deze set bestaat uit 3 hulpmiddelen, waardoor één enkele monteur in staat is om dit hekwerk op te bouwen. De installatie van het Ecotek System veiligheidshekwerk ziet er als volgt uit:


Eenvoudige en snelle installatie van het Novatek System veiligheidshekwerk Eenvoudige en snelle installatie van het Novatek System veiligheidshekwerk Eenvoudige en snelle installatie van het Novatek System veiligheidshekwerk Eenvoudige en snelle installatie van het Novatek System veiligheidshekwerk Eenvoudige en snelle installatie van het Novatek System veiligheidshekwerkToegangsdeuren

Om toegang tot het af te schermen gebied te creëren, kunnen de veiligheidshekwerken voorzien worden van toegangsdeuren. Enkele deuren, dubbele deuren, hangende deuren en telescoopdeuren zijn hiertoe allemaal mogelijk. Tevens bestaat de mogelijkheid om deze deuren te voorzien van een vloergeleiding. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van mogelijke toegangsdeuren bij uw veiligheidshekwerk.

                   


Sloten en microswitches voor toegangsdeuren

Waar een toegangsdeur in het machinehekwerk zit, zal ook een slot en een microswitch vereist zijn. Een microswitch zorgt ervoor dat bij een onderbreking van het circuit, bijvoorbeeld het openen van de deur, de machine op stop valt.

Sloten
- Anti-Panic slot voor hangende deuren. Dit slot voldoet aan de behoefte om een toegangsdeur te sluiten, evenals de mogelijkheid voor de operator om eenvoudig de ruimte te verlaten bij een onbedoelde opsluiting.
- Standaard slot met sleutel voor reguliere en hangende deuren om ongeautoriseerde toegang tot het af te schermen gebied te voorkomen.
- Slot met een mechanisch bediend veiligheidsysteem. Met behulp van een gecodeerd sleutelsysteem, wordt voorkomen dat er onbedoeld een bediening plaatsvindt van dit slot. Als aanvulling wordt een microswitch aangeraden.

                             

Microswitches
- Microswitch waarbij de machine op stop valt, zodra tijdens machineoperatie de toegangsdeur tot het af te schermen gebied geopend wordt.
- Elektrische switch welke op een elektronische wijze ervoor zorgt dat een toegangsdeur gesloten blijft tijdens de bewerkingscyclus van een machine. Nadat de machinebewerking voltoord is, zal dit elektrische mechanisme de toegang tot het af te schermen gebied vrijgeven.
- RFID microswitch biedt operators met een toegewezen RFID chip toegang tot het af te schermen gebied. Hiermee wordt voorkomen dan niet-geautoriseerd personeel toegang krijgt tot het af te schermen gebied.

                   


Staanders van het Ecotek System veiligheidshekwerk

De stabiliteit van dit machinehekwerk wordt eveneens gewaarborgd door gebruik te maken van uit hoge kwaliteit vervaardigde staanders. Hierbij kan gekozen worden tussen staanders van 40x40 mm, 40x80 mm of 80x80 mm. Optioneel kunnen wij een leveling kit leveren voor de staanders. Deze leveling kit is aan te raden voor het afstellen van bijvoorbeed deuren.


40x40 mm staander voor machinehekwerk          40x80 mm staander voor machinehekwerk          80x80 mm staander voor machinehekwerk          leveling kit voor staander voor machinehekwerkOptionele panelen voor het Ecotek System veiligheidshekwerk

Het Ecotek machinehekwerk kan optioneel uitgerust worden met een drietal verschillende type panelen:

- Grid + PVC/polycarbonaat paneel voor goed zicht op het af te schermen gebied en tegelijkertijd bescherming tegen vloeistoffen.
- Volledig metaal paneel voor bijvoorbeeld lastoepassingen waar geen spetters mogen ontsnappen of voor het voorkomen van wegvloeiende vloeistoffen.
- Volledig polycarbonaat paneel voor een volledige ruimte te isoleren maar toch goed zicht te houden.


Novatek System veiligheidshekwerk paneel GRID-PVC          Novatek System veiligheidshekwerk paneel METAAL          Novatek System veiligheidshekwerk paneel PC         Documentatie Ecotek System veiligheidshekwerk

Voor meer informatie over ons veiligheidshekwerk type Ecotek System, zoals verkrijgbare afmetingen en opties, verwijzen wij u graag naar onderstaande documentatie in de talen Duits en Engels.